Allter; we coat the world

Allter Alternate Corrosion Prevention Systems is onderdeel van de multinationale onderneming Corronation.

Home > Alle cases > Allter®

Een alternatief
voor traditionele
verfsystemen

Allter Alternate Corrosion Prevention Systems is onderdeel van de multinationale onderneming Corronation met vestigingen in Mexico, Nederland en (hoofdkantoor) in Geluwe (België). Het bedrijf ontwikkelt en produceert innovatieve producten op het gebied van corrosie preventie en bescherming voor met name industriële toepassingen, onshore en offshore. La Compagnie werd gevraagd een merkidentiteit en profiel te ontwikkelen voor een unieke, duurzame coating. Een alternatief voor traditionele verfsystemen.

People, planet, profit

Corrosie is ‘staatsvijand nummer één’ als het gaat om olie- en gasleidingen die door kwetsbare gebieden, meren, zeeën en oceanen lopen. Het doorroesten van stalen constructies en leidingen kan tot grote milieurampen leiden. Allter biedt dankzij innovatieve toepassingen een range alternatieve oplossingen voor langdurige bescherming van infrastructurele projecten. People, planet, profit is hierbij de rode draad.

Time for change

Wij ontwikkelden de visuele merkidentiteit en de uitwerkingen daarvan. Hierbij kwam na de bepaalde merkpropositie en het marketingplan het totale scala aan onderwerpen aan bod die bij de geboorte van een nieuwe, internationale onderneming van belang zijn: van logo, huisstijl en huisstijldragers tot salesportfolio, van verpakkingen tot en met de website.

Bijzonder daarbij is de in eigen huis geproduceerde introductiefilm, die t.b.v. een beurs snel moest worden geproduceerd. We zijn er echter trots op dat deze spoedklus goed is gelukt en werd door de doelgroepen direct opgepikt.

Het resultaat

De marktstrategie/aanpak is gebaseerd op relatiemarketing, gevolgd door  en een uitgekiende online (targeting) strategie. De component relatiemarketing is hier zo relevant omdat de founders van Allter® uit de coating en anti-corrosion wereld komen en daar dus een enorm internationaal netwerk hebben opgebouwd. Daarnaast zijn professionals in de coating en verduurzaming industrie via de sociale netwerken heel goed te bereiken. In de coatings branche wordt meer en meer aandacht besteed aan alternatieve, duurzame oplossingen die minder belastend zijn voor het milieu. De naam Allter® is ook daarom gekozen.

Inmiddels worden de producten van Allter® wereldwijd toegepast, onder andere bij lokale beschadigingen van windmolen (spotrepair). Ook worden Allter® producten inmiddels in vele landen toegepast bij infrastructurele werken zoals onder- en bovengrondse pijpleidingen, haveninstallaties (damwanden) en pijlers van booreilanden. De uitstraling van de Allter® Producten – met steeds een link naar duurzaamheid – wordt daarbij als zeer vernieuwend ervaren in deze specialistische markt.