Naamontwikkeling

Naamontwikkeling | La Compagnie Groningen bedenkt al heel wat jaren succesvol namen voor bedrijven en merken. Dit doen wij met een door ons zelf ontwikkelde zeer effectieve naamontwikkeling methode. Alle aspecten, zoals kernwaarden, draagvlak, maar ook de kracht die een naam heeft in marketing en communicatie komen bij een dergelijk proces aan bod. Maar ook kijken wij naar het internationale en online veld, want ook daar moet een naam overeind blijven. Tot slot regelen wij desgewenst de vastlegging via merkenbureaus.

Bekijk een aantal van de door ons als naamontwikkelingsbureau ontwikkelde namen >>

Overwegingen & criteria bij naamontwikkeling:

 • Toegankelijkheid, kun je de nieuwe naam goed te onthouden en is het makkelijk uit te spreken en kun je het eenvoudig opschrijven? Allemaal items die van groot belang zijn bij het ontwikkelen van een nieuwe naam. Als de doelgroep de naam niet kan onthouden is het moeilijk om hier fans voor je merk te winnen.
 • Onderscheidend, een nieuwe naam moet onderscheidend zijn. Als je een naam kiest die teveel op die van een concurrent lijkt zorgt dit enkel voor verwarring. Daarnaast kan dit ook nog eens juridische gevolgen hebben. Maar het belangrijkste argument is wel dat je opvalt en dat de doelgroep je naam makkelijk onthoudt.
 • Beschikbaar, het bedenken is stap 1, stap 2 is kijken of de naam werkelijk uniek en beschikbaar is. Is de naam nog nooit bedacht? Dat is wel een hele lastige klus. Daarom is het heel belangrijk om goed te onderzoeken of de naam al door een andere organisatie wordt gebruikt.
 • Het moet een krachtige en passende naam zijn
  Een goede naam draagt de ambitie en positionering van uw organisatie/merk uit naar uw doelgroep
 • Een vlag om samen achter te staan
  Een goede naam is een motivator voor uw eigen medewerkers het creëert betrokkenheid bij uw medewerkers
 • Moment voor een nieuwe start
  Een nieuwe naam kan ook een moment van verandering aankondigen

Voorbeelden van namen die wij ontwikkelden:

Naamontwikkeling

Benieuwd naar ons werk?
Neem hier een kijkje.

corporate branding

Meer info