Wat de aarde ons geeft

Ons bureau produceerde voor Nedmag de mini-documentaire serie ‘Wat de aarde ons geeft”.

Home > Alle cases > Nedmag

Mini docu:
Wat de aarde
ons geeft

Doel van de serie is een breed publiek op zo onderhoudend mogelijke wijze te informeren over de geschiedenis, achtergronden, werkwijze en plaats in de samenleving van Nedmag.

6-delige serie

La Compagnie bedacht het concept voor de (6-delige) serie waarin ’tijdreiziger’ Albert Secuur ons meeneemt door de geologische en economische geschiedenis van Oost-Groningen. In de laatst geproduceerde aflevering gaat het over de toekomst die in het teken staat van duurzaamheid. Albert laat ons zien dat (ook) dit gedeelte van ons land 260 miljoen jaar geleden een enorme binnenzee – de Zechsteinzee – was en welke gevolgen dat had – en nu nog heeft. Mineralen, zouten, fossiele brandstoffen, het latere veen; het vormde de aarde waarop we vandaag de dag met liefde leven wonen en werken.

In deze mini docu wordt u, via verschillende onderwerpen,
meegenomen in de wereld van magnesiumzout en Nedmag.

Op zoek naar antwoorden

De vitaliteit, (oer)kracht en toekomst van deze regio? Albert gaat op zoek naar antwoorden en stuit op diverse medereizigers.

Het brede publiek wordt via online campagnes op de serie attent gemaakt en is mede daardoor intussen door meer dan 6.000 mensen bekeken.

Opdrachtgever is Nedmag, uitvoerend producenten zijn  Videobrouwers en Motionminded.

Het resultaat

De opdracht van Nedmag luidde: geef op een zo objectief en neutraal mogelijke wijze een zo breed mogelijk beeld van Nedmag. Wees daarbij transparant en ga eventuele kritische noten op ons doen en laten niet uit de weg. Voor dit opdracht ontwikkelden we het idee voor een mini-documentaire serie, waarvoor we Albert Secuur als anchorman aantrokken die letterlijk een tijdreis door de geschiedenis maakte. 

Oost-Groningen, de regio waar Nedmag is gevestigd en haar werkgebied heeft, staat centraal in het verhaal. De serie werd aangekondigd via online campagnes (Facebook, LinkedIn, SEO en SEA) en werd uiteindelijk door duizenden mensen bekeken.