Pure Health
& Earth

Merkintroductie van magnesium voedingssupplement

Home > Alle cases > Pure Health & Earth

Verrijking in de voedingssector

NEDMAG, zoutwinningsbedrijf in Veendam, vroeg ons na te denken over een eigen merk voor haar meest zuivere magnesium. Een merk dat niet alleen als verrijking in de voedingssector zou kunnen worden toegepast, maar ook in diverse andere verschijnings- en productvormen.

Ontwikkeling Pure Health & Earth

Samen met een projectteam van NEDMAG werkten we ruim anderhalf jaar aan het product- en marketingconcept. Vanuit deze basis ontwikkelden we om te beginnen de naam Pure Health & Earth. Een naam die uiting geeft aan de verschillende kenmerken (en kernwaarden) van dit type magnesium: de zeldzame zuiverheid die vrijwel uitsluitend onder de aardlagen van Veendam te vinden is. Deze extreem pure magnesiumsoort kan bijdragen aan de gezondheid, heeft waardevolle wellness -eigenschappen en, last but not least, komt voort uit de zoutlagen van moeder aarde zelf.

Visuele en product inhoudelijke identiteit

De naam kreeg vorm en de visuele en inhoudelijke productidentiteit werd ontwikkeld. Aardse basisvormen en kleuren werden gelinkt aan de huisstijl van het moederbedrijf (NEDMAG) waarna geleidelijk het brandbook vorm kreeg.

Brandbook

Het brandbook geeft alle mensen die betrokken zijn of raken met het nieuwe merk een goed inzicht in de gedachte achter- en de missie en visie van- het merk. De marktsegmenten kregen de verschillende kleurvarianten, echter allemaal binnen de ‘aardse range’ die de gehele visuele en inhoudelijke identiteit kenmerkt. Het brandbook is in feite een uitgebreide gids hoe om te gaan met het merk, de typografie, het kleurengamma en de tone of voice. Het bewaakt als het ware de congruente verschijningsvorm van het merk Pure Health & Earth. Omdat het merk werd geboren in Veendam, kreeg fotografie van het landschap rond Veendam een belangrijke rol in de visuele identiteit.

Foto-Kaas-wiel-Pure-Health-Earth

Premiere: ‘VEENDAMMER’ kaas verrijkt met het pure magnesium

Het eerste product dat Pure Health & Earth presenteert, is een bijzondere kaas verrijkt met het pure magnesium: Veendammer. Het bijzondere magnesium(zout) uit de zoutlagen onder Veendam werd door de bekende ambachtelijke kaasmakerij van de familie Slob aan een kaassoort toegevoegd die heel toepasselijk ‘Veendammer’ kaas werd gedoopt. De magnesium toevoeging vervangt voor een groot deel het zout in de kaas, het geeft deze kaassoort een intens smeuïge smaak en is ook door de productkenmerken van magnesium een toevoeging die goed is voor de gezondheid.

Merk met ambitie

Het pure magnesium, gedoopt als Pure Health & Earth heeft talrijke mogelijkheden als verschijningsvorm. Van toepassing in brood door bakkerijen, productextensies in het equine-segment, druppels die als magnesium toevoeging in de keuken kunnen worden gebruikt tot aan Pure Health & Earth gum.

Kortom, met Pure Health & Earth heeft NEDMAG een bijzonder merk met een veelbelovende toekomst.