UMCG

La Compagnie kreeg de eervolle opdracht de communicatie voor dit jubileumjaar te verzorgen.

Home > Alle cases > UMCG

Een jaar lang
viert het UMCG
haar
225-jarig bestaan

Een jaar lang viert het Universitair Medisch Centrum Groningen – UMCG – haar 225-jarig bestaan. In 1776 werd door  Evert Jan Thomassen à Thuessink in het Groene Weeshuis het ‘Nosocomium Academicum’ gesticht. Een klein ziekenhuisje met 8 bedden. Het is bijna onvoorstelbaar welke tijdreis het ziekenhuis, nu met ruim 12.000 medewerkers in Groningen, heeft gemaakt. La Compagnie kreeg de eervolle opdracht de communicatie voor dit jubileumjaar te verzorgen.

UMCG 225 jaar jong

Om te beginnen werd een communicatiestrategie voor zowel in-als extern ontwikkeld Via het thema ‘UMCG 225 jaar jong’ werd een jubileumlogo en jubileum huisstijl gecreëerd. Vervolgens werd de storyline geschreven die als basis diende voor de verdere communicatie uitingen. Hieronder viel ook het creatieve concept voor de speciale landingspagina voor het jubileum. De jubileum huisstijl en de hoofdboodschap is ook terug te vinden op de ingang van het UMCG en op verschillende plekken binnen het ziekenhuis.

Fotobooth

Opvallend en bijzonder element is de fotobooth die is opgesteld in het restaurant van het UMCG. Hier kunnen alle medewerkers zich laten portretteren, waarna zijn digitaal een ‘lintje’ krijgen opgespeld, als blijk voor de waardering voor hun inzet, elke dag opnieuw, en voor velen al jaren en jaren lang.

Er worden in het jubileumjaar verhalen opgehaald van patiënten, medewerkers en andere betrokkenen. Het jubileumjaar wordt in 2023 afgesloten met een herdenkings-evenement waarin ook de toekomstvisie wordt gecommuniceerd.

Het resultaat

Hoewel het jubileumjaar nog loopt, zijn er tot nu toe zowel vanuit eigen medewerkers van het UMCG  als van bezoekers veel positieve reacties te melden. Verreweg de meeste respondenten uit onze enquête geven aan verrast (en trots) te zijn door de geschiedenis van het UMCG dat 225 jaar geleden groeide van 8 bedden in het Groene Weeshuis aan de Oude Ebbingestraat naar een vooraanstaand medisch centrum met 13.000 medewerkers.